Home
Historie
Samenstelling
Recepten
Uniek
Verkrijgbaarheid
Etiket
Pers
Contact
 Verveners~Verdriet©2019
's Neerlands meest unieke kruidenbitter, staat op het etiket. Dat is niet zomaar een gemakkelijke bewering, in tegendeel! Dit unieke karakter werd in een landelijke competitie bewezen. Meer...

Ook op het etiket staat: "Deze zuivere en aromatische kruidenbitter werd met zorg gecomponeerd uit geselecteerde kruiden van de moeras- en heidevelden van Noord-Oost Overijssel en gerijpt in grote stenen kruiken. Smaakt kruidig en zacht, wanneer ze puur en gekoeld: op ijs of als mix genoten wordt en werkt heilzaam en opwekkend."

Voor de samenstelling van Verveners-Verdriet is speciaal gezocht naar kruiden en planten die oorspronkelijk in veengebieden aangetroffen werden. Deze kruiderijen worden nu grotendeels van elders betrokken. Deels omdat deze hier in ons land uitgestorven zijn, deels omdat deze inmiddels tot beschermde planten behoren.
Er is niet gekozen voor de gemakkelijkste weg door de beperking van uitsluitend veen-kruiderijen, maar wel voor een zeer smakelijke...
En zeker vermeldenswaard: Alle ingredienten zijn PUUR NATUUR! Er worden geen kunstmatige geur-, kleur-  en smaakstoffen gebruikt - is ook helemaal niet nodig!


Deels worden de kruiden geweekt op alcohol en deels 'overgehaald', dat wil zeggen in alcohol 'gekookt' en daarna gedistilleerd. Na menging van deze eindresultaten, wordt het geheel op grote stenen vaten gelagerd om te 'trouwen'. Dit 'trouwen' duurt minimaal zes weken.
Na deze belangrijke periode van rijping wordt dit geconcentreerde mengsel 'verdunt' met  alcohol, water en aangezoet met echte heidehoning. Ook nu is het nog niet voorbij: De kruikjes worden afgevult en tussen dit moment en het moment dat deze verukkelijke kruidenbitter in uw glaasje fonkelt, ligt doorgaans nog enkele weken.

Dit alles met maar een doel:
Drink & Geniet Verveners~Verdriet!
_____________________________________________________________________________